Focaccia

Publicerat i: Allmänt, Bröd
Hittade ett recept på glutenfri focaccia som jag testade. Det blev riktigt gott faktiskt! 
 
4 ägg
200 g laktosfri kvarg
2 dl bovetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 dl pofiber
2 msk fiberhusk
lite timjan
4 msk laktosfri mjölk
 
Vispa ägg, mjölk och kvarg till en smet. Rör ner bakpulver, timjan och salt, därefter bovetemjöl tills smeten är jämn. Blanda till sist i pofiber och fiberhusk. Låt degen stå och jäsa i ca 10 minuter. Bre ut degen i en form, helst på ett smord bakplåtspapper så degen inte fastnar, jag smorde baklplåtspappret med kokosolja. 
Grädda i ugnen på 175 grader i 20 minter, man får hålla lite koll, jag hade nog min inne i 25-28 minuter! 
 
Man kan krydda den med havssalt, timjan, soltorkade tomater eller vad man vill ha för smak. 
 
Jag serverade focaccian med laktosfri keso, tonfisk och grönsaker! Riskt gott och mättande. Det var även gott att ha som smörgås med smör och pålägg på!